Wat is Quality Nights

Quality Nights is een charter dat ondertekend wordt door een club of (dance) festival, VAD (Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs), de lokale preventiepartner en de lokale overheid. Door het Quality Nights Charter te ondertekenen en minimum zes services te implementeren, tonen uitgaansgelegenheden dat ze begaan zijn met het welzijn en de veiligheid van hun feestvierders.


HET DOEL

Quality Nights wil gezondheidsrisico’s bij feestvierders in het uitgaansleven verminderen door samen te werken met verschillende partners:


De uitgaanslocatie

De uitgaanslocatie voert de Quality Nights Services in (bv. Oordoppen ter beschikking stellen, gezondheidsinfo voorzien,…) en maakt ze zichtbaar op de uitgaanslocatie. Op deze manier wordt een veilige feestomgeving gecreëerd waar feestvierders verstandige keuzes kunnen nemen en gestimuleerd worden om problemen te voorkomen.

De preventiepartner

De organisator/uitbater staat er niet alleen voor! Een lokale partner of regionale CGG-preventiewerker begeleidt het volledige proces. De preventiewerker maakt concrete afspraken met de organisator/uitbater, volgt de afspraken op en ondersteunt waar nodig de implementatie. Jaarlijks wordt er een evaluatiemoment voorzien.

VAD

VAD staat in voor de coördinatie van Quality Nights in Vlaanderen. Het ondersteunt de clubs en (dance) festivals bij het opstarten en implementeren van de Quality Nights Services. VAD verzorgt alle communicatie over en vanuit Quality Nights.

andere partners

Quality Nights werkt voor diverse thema’s samen met verschillende partners zoals Sensoa (Alles over seks), CM (Oorgasme), Responsible Young Drivers, …

HET CHARTER

Clubs en events die het Quality Nights Charter ondertekenen, doen dat vrijwillig, vanuit een eigen engagement.
Deelname is gratis, al vereist het implementeren van sommige services wel een (kleine) financiële investering.

De Quality Nights Services


Deze zes basisservices moet elke Quality Nights locatie aanbieden. Daarnaast zijn er acht extra services die de locaties uit eigen beweging kunnen toevoegen.

QUALITY NIGHTS - BECAUSE WE CARE ABOUT YOU

CONTACTEER ONS